Második éve működik már a Siklósi Egészségfejlesztési Iroda szervezésében a Siklósi Kórházban a Főzőklub. Az érdeklődők diabetológus orvos és dietetikus segítségével tanulhatnak egészségesen, változatosan és sokrétűen főzni.
2019.09.20.
Dr. Kóczán Zsuzsanna diabetológus, aki már hosszú évek óta vezeti a városban a Diabétesz Klubot, indította útjára a siklósi főzőklubot is. Mint elmondta, úgy látta, hogy mind a cukorbetegséggel küzdők, mind pedig az egészségesek érdeklődnek az egészséges, finom, könnyen elkészíthető ételek iránt, így a havonta megrendezett eseményeken rendre megjelennek a törzstagok és újabb érdeklődőkkel is bővül a klub időről időre. A plakátokon és közösségi médiában hirdetett esemény szájhagyomány útján is terjed a járásban, így a kezdetek óta eltelt két év alatt szépen növekedett a klubfoglalkozáson megjelenők száma.
Magyar Éva dietetikus alkalomról alkalomra újabb ételekkel rukkol elő. Fontosnak tartja, hogy az idénynek megfelelő friss alapanyagok használatára épüljenek a foglalkozások alkalmával elkészített ételek, amelyeket akár a kiskertjükben is megtermeszthetnek az érdeklődők. A klubdélutánok alkalmával tematikusan haladnak, így volt már szó egészséges reggelikről, ebédekről, vacsorákról, de ötleteket adtak arra is, hogyan tudják a gyermekek tízóraiját változatossá tenni, vagy az ünnepi menüt egészségesebbé varázsolni. Az ősz első foglalkozása alkalmával arra kaptak a klubtagok ötleteket, hogyan tudják a Márton napi libavacsorát egy-egy egészséges és finom körettel egyedivé tenni. Kakukkfüves sült répát, fokhagymás édesburgonya-pürét és cékla hasselbackot főztek, majd fogyasztottak el közösen.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.