Az Erasmus program keretében, márciusban érkezett Vácra Sheila Tapia Tejedor Valenciából, hogy ott töltse az ápoló képzésének végét jelentő három hónapos záró gyakorlatot.
2019.07.02.
A VSZC Selye János Egészségügyi és Szociális Szakgimnáziuma és Szakközépiskola fogadta a tanulót és dr. Király Edit ápolási igazgatóval megszervezték a gyakorlatát a Jávorszky Ödön Kórházban. Sheila a három hónap során két hónapot dolgozott a sebészeti osztályon, egy hónapot a gasztroenterológián és néhány napot sürgősségi osztályon.
A kórház munkatárai angolul beszélgettek Sheilával, akinek legtöbb problémája az étkezési kultúra másságából adódott, így mutogatással kérte ki mindig aznapi menüjét. Az ízek többször okoztak neki meglepetést, mivel a bundás kenyér nála otthon például édes, viszont a rizs sohasem. Így a rizsfelfújt igen meglepte.
Egyébként is sokat tanult a magyar kultúráról, gyakorlati helyén pedig a kórházakról. Hihetetlennek tartja a magyar gyerekek türelmét és szabálykövetését, amellyel korábban sosetalákozott.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.