Országszerte a mozgás örömét és fontosságát hangsúlyozó rendezvényeket. Pár napja Dunaújváros rendezte meg első ilyen programját.

Első ízben rendezték meg október tizedikén a Sportolj, Dunaújváros! elnevezésű programot, a helyi önkormányzat szervezésében. Két helyszínre várták az érdeklődőket: a dunaújvárosi sportcsarnokban a Szent Pantaleon Kórház és az Egészségfejlesztési Iroda munkatársainak köszönhetően szűrőprogramon vehettek részt az érdeklődők, ráadásul egy speciális baba segítségével az újraélesztési technikát is elsajátíthatták.  Emellett több verseny színhelye volt aznap a sportcsarnok, 250 óvodás nevezett ugyanis a futóversenyre, az általános iskolások számára pedig ügyességi sorversenyt is szerveztek, melyeken a város sportolói is képviseltették magukat.

A másik helyszínen, a városháza terén színes programok várták a dunaújvárosiakat, mesebusz, arcfestés, esti koncertek – csak néhány a palettáról, melyeken kívül véradásra és különböző egészségügyi tanácsadásra is lehetőség nyílt. Ráadásul a világ legerősebb emberei is a térre özönlöttek, itt rendezték meg tudniillik az Erős Emberek Nemzetközi Versenyét, amelynek fő szervezőjét, Fekete Lászlót senkinek sem kell bemutatni.

A hagyományteremtő céllal létrehozott programnak nem csupán az volt a szándéka, hogy sportolásra bírja a helyieket, hanem, hogy segíthessen is. A rendezvényen tombolát árusítottak, ennek bevételét pedig nemes célra ajánlották fel a szervezők: szeretnének ugyanis hozzájárulni ahhoz a jótékonysági akcióhoz, mely azért indult útjára, hogy a dunaújvárosi kórház aneszteziológiai és intenzív betegellátó osztálya számára szükséges lélegeztetőgép beszerzésének ne legyen anyagi akadálya. A helyszínen a felajánlásokból már a rendezvény estjén több mint kétmillió forint gyűlt össze, ehhez adódik majd hozzá a tombolajegyekből befolyt összeg is.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.