A városban és környékén élők véleményére kíváncsi a székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda. Kérdőívüket bárki kitöltheti, a cél a lakossági igények felmérése.

2018. szeptember elsejével nyitotta meg kapuit a fehérvári EFI. Számtalan programuk mellett most kíváncsiak, mire lenne a lakosságnak még igénye. Kérdőívet tettek közre közösségi felületükön, melyben érdeklődnek, milyen mozgásos programon vennének részt szívesen a lakosok, illetve milyen egészségügyi kérdés foglalkoztatja leginkább a környéken élőket. Hujber Anitával, a fehérvári Egészségfejlesztési Iroda irodavezetőjével beszélgettünk.

– Mi a célja a kérdőívezésnek?

– Az év végével mi is összegzést végzünk az Iroda vállalt és teljesített feladatairól és úgy gondoljuk, teljes képet akkor kapunk, ha ismerjük a célcsoportunk véleményét, visszajelzését is. A kérdőív célja továbbá, hogy tájékozódjunk a helyiek és a járásban élők egészségfejlesztéshez való viszonyáról, valamint felmérjük a lakossági igényeket. A beérkező válaszok alapján szeretnénk bővíteni programjaink repertoárját, ezáltal hatékonyabbá tenni az EFI munkáját.

– Milyen visszajelzéseket kap az iroda a lakosságtól? Melyik a legnépszerűbb program?

– A lakosok nagy része hallott már az Irodáról, illetve annak tevékenységéről, sokan részt is vettek a programok valamelyikén. Rendkívül népszerűek a várandóssággal, gyermekneveléssel kapcsolatos programjaink, a mozgásos órák (alakformáló torna, szív-és érrendszeri torna, nordic walking), valamint a mentális egészségfejlesztő programok és a dietetikai tanácsadás.

– Mennyire egészségtudatosak a fehérváriak?

A Székesfehérváron élők nagy számban vesznek részt a népegészségügyi szűréseken, illetve a prevenciós programokon, azonban szeretnénk minél több vidéki lakossal is találkozni. A városból sokan rendszeresen vesznek részt az Iroda által szervezett mozgásos órákon és a táplálkozással, családi élettel kapcsolatos rendezvényeken.

– Látható-e már jövő év kapcsán valamilyen kiemelt rendezvény vagy kampány, amit tervez a fehérvári EFI?

– Az EFI jövőre elsősorban a mentális egészségfejlesztésre helyezi a hangsúlyt, így fókuszba kerülnek a mentális csoportfoglalkozások és előadások, melyeket a lakosság mellett a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók részére is ajánljuk. Nagy előadásaink témáját a beérkezett válaszok alapján szeretnénk meghatározni, a lakosság igényeihez igazítva.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.