Háromezer résztvevő, mintegy 16000 szűrővizsgálat – ez az idei fehérvári egészségnapok mérlege számokban. Arról pedig akkor még nem is beszéltünk, mennyi mindent jelent ez a lakosság egészségének szempontjából.

Unos-untalan hangsúlyozzák mindenhol: „a megelőzés a legfontosabb! Az időben felfedezett betegségek nagyobb eséllyel gyógyíthatók” – többen már kívülről ismerik a szakembereik érveit, amelyek nagyon is igazak. A fehérváriak azonban ezt komolyan is veszik, a számok legalábbis ezt bizonyítják: minden egészségnap nagy látogatottságnak örvend.

Pár nappal ezelőtt szervezte meg a helyi önkormányzat és a Szent György Kórház a megyeszékhely legnagyobb tömegeket megmozgató szűrőnapját. Immár hetedik alkalommal várta az egészségükért tenni akarókat a „Szívügyünk Fehérvár” nevet viselő ingyenes rendezvény. Urológiai, szájüregi, szemészeti, érállapot vizsgálat, csak néhány a sok közül, melyre lehetőség nyílt november 5-én az Alba Regia Sportcsarnokban. Az egészségnapon a városban működő Egészségfejlesztési Iroda is képviseltette magát, COPD-mérést végeztek, mely segítségével a krónikus obstruktív tüdőbetegségeket szűrik, valamint mentálhigiénés tanácsadásra is lehetőség nyílt a programon.

fotó: Simon Erika

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.