A Váci Baptista Gyülekezet női körének önkéntesei szívpárnákat készítettek a váci kórház sebészeti osztályán fekvő, emlőrákkal műtött betegei számára.

Az átadáson a gyülekezet vezetője, Meláth Attila lelkész arról beszélt, hogy ezzel az ajándékkal az a céljuk, hogy a páciens úgy érezze, nincsen egyedül. Már a párna elkészítésekor gondoltak az ő műtét utáni fájdalmára, kényelmetlenségére, még akkor is, ha személyesen nem is ismerik őt. A női kör vezetője és a párnák varrásában aktívan részt vevő Meláth Katalin elmondta, hogy országszerte számos baptista gyülekezet anyagi támogatással és önkéntes munkával kapcsolódott be a párnák készítésébe. Vácon, a kórház szomszédságában található imaház volt a szívek varrodája. Az intézménnyel történő egyeztetéseket Brezovszy Mária önkéntes segítő végezte.

A Jávorszky Ödön Kórház részéről, dr. Király Edit ápolási igazgató és a sebészeti osztály munkatársai köszönték meg az adományt, ami nem az első volt. Korábban ötven darab napvászonból készült sötétítő függönnyel javították az osztályon fekvő betegek esztétikai élményét és komfortérzetét, de ilyen függönyöket kapott az elmúlt években a belgyógyászati, a traumatológiai és a neurológiai osztály is.

A mostani formatervezett párnák szív alakúak, ezért a mellműtét után a műtött oldalon pihenés közben könnyen és kényelmesen a hónalj alá tudják helyezni a hölgyek, nemcsak itt a kórteremben, hanem otthon is. A párna eltartja a kart, így csökkenti a műtéti seb húzódását, csökkentve a fájdalmat és a nyirokpangást – mondta az ápolási igazgató. Hozzátette, a nőknek hatalmas lelki támogatást jelent, hogy gondolnak rájuk és bizony mosolyt csal az arcukra ez a nemes gesztus.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.