Minden hónap első csütörtökén dietetikai tanácsadásra várják a fehérváriakat. Az Egészségfejlesztési Iroda szervezésében ingyenesen vehetnek részt az érdeklődők a programon.

Erdész Erzsébet dietetikus várja havonta egyszer azokat, akiknek tanácsra van szükségük, például szakmai segítségre az életmódváltáshoz, megoldásokra a különféle táplálkozási problémák leküzdésére, vagy a helyes táplálkozás alapelveinek megismerése miatt.

–  Bármilyen táplálkozási gonddal fordulhatnak hozzám az előzetes regisztrációt követően a betegek. Amit látok, hogy manapság a túlsúlyból eredő anyagcsere eltérések okozzák a legtöbb panaszt a pácienseknél. Nagyon sok közöttük a fiatal nő, náluk az inzulinrezisztencia, a cukoranyagcsere eltérések kerülnek előtérbe, ezek kezeletlenül sok más panaszt okozhatnak, hosszútávon akár meddőséghez is vezethetnek – magyarázza a szakértő.

A túlsúlyos betegek esetében fontos a testsúly, a magasság pontos megmérése, majd a testtömeg-indexet kiszámolása, ennek alapján pedig a kalóriabevitelmeghatározása. A páciensek folyamatos támogatást kapnak az életmódváltáshoz, étrendi naplót kell vezetniük.

Az interneten az összes létező diéta fellelhető, azonban többet árthatnak maguknak, ha nem megbízható forrásból tájékozódnak. Erdész Erzsébet szerint ezért az internethasználati szokásokat is tanítani kellene a pácienseknek.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.