Tehermentesíthető a Kaposvár fekvőbeteg ellátása, mivel elindult a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház járóbeteg szakellátásának fejlesztése. A pénzügyi kereteket uniós támogatás biztosítja.

 

A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház 2018-ban 300 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében járóbeteg szakellátásainak infrastrukturális fejlesztésére. Elsősorban a kardiológia, gasztroenterológia, szülészet-nőgyógyászat, fül-orr gégészet, szemészet, neurológia és az urológia érintettek a projektben, amelynek keretében egészségügyi gépeket, műszereket szereznek be, de a projektnek köszönhetően a kórház energetikai korszerűsítése is megvalósul.

A projekt eredményeként a kaposvári kórház fekvőbeteg kapacitása tehermentesíthető az ambulánsan is ellátható betegekkel. A diagnosztikai és terápiás eszközpark bővítésével, modernizálásával korszerű eljárásokat vezetnek be a járóbeteg ellátásban, amely a szolgáltatás magasabb minőségét és a betegelégedettség növekedését eredményezi.  A fejlesztések befejeztével bizonyos ambuláns műtéti eljárásokat magasabb színvonalon, illetve emelt számban végezhetnek majd a kaposvári kórházban. A projekt keretében a kórház négy új ultrahang két endoszkópos tornyot, hét nagy értékű szemészeti eszközt, egy hallásvizsgálót és egy sebészeti képerősítőt is vesz.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.