Kaposvár célja 2030-ra Magyarország legegészségesebb városává válni, amely cél elérése érdekében a város szorosan együttműködik többek között a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházzal is. Az Egészség legyen – Kaposvár 2030 program részeként a kaposvári kórház 2019 szeptemberével egy egyedülálló, hosszú távú, átfogó programot indít útjára, a Kaposvári Egészség Szabadegyetemet.
2019.09.09.
Az Egészség legyen – Kaposvár 2030 egy több almodulból álló program, melynek koordinálására létrehozták a Kaposvári Egészségtanácsot. A városvezetők úgy látják, hogy Kaposvár jövőjének kulcsa a lakosság egészségügyi állapota, amely egyéni szinten meghatározza a munkaképességet, a gyermekvállalást, az életminőséget, a család gyarapodását, közösségi szinten pedig a város társadalmi és gazdasági fejlődését. A program alapvető célkitűzése az egészség megőrzése, megtartása, a betegségek megelőzése a lakosság és a szakemberek legszélesebb köreinek összefogásával.
„Ön mit tesz egészségéért?” Egy fontos és sajnos ritkán felmerülő kérdés köré csoportosították a Kaposvári Egészség Szabadegyetem programjában szereplő előadásokat, amelyeket kaposvári, somogyi szakemberek, illetve országosan ismert előadók tartanak. A prezentációk legfőképp egészségügyi, szakmai témájúak lesznek, boncolgatják a testi és lelki egészség kérdéskörét, illetve kitérnek a környezeti tényezőkre is.
Az öt éven, tíz szemeszteren keresztül tartó program 2019. szeptember 26-án indul és heti rendszerességgel, minden csütörtökön 15 órakor szervezik a programokat a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Dr. Rumi György Előadótermében. Alkalmanként két előadásra kerül sor és minden hónap utolsó csütörtökén kifejezetten a fiatalokat is érintő kérdésekről esik majd szó. A Kaposvári Egészség Szabadegyetem programjai ingyenesen látogathatóak, azonban a részvétel regisztrációhoz kötött.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.