Néhány órára tűzoltónak öltözhettek a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kecskeméti gyermekosztályán gyógyuló gyermekek. Az Egy Csepp Tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltó munkatársai váltották valóra a kicsik álmát.

A napokban a kecskeméti kórház gyermekosztályán még a legkisebbek is felvették a tűzoltó a ruhákat az Egy Csepp Tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltói látogatása nyomán.

– Nagyon örülök, hogy végre felvehettem egy ilyen ruhát, először öltözhettem be tűzoltónak – mondta az egyik kis lábadozó, Áron.

– Az Egy Csepp Tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület célja, hogy foglalkozzon az ifjúság nevelésével és a tűzoltói hagyományok őrzésével. A beteg gyermekekhez is szeretnénk eljutni, ezért olyan gyerekeket látogatunk meg, akik önerőből nem tudnak részt venni egy tűzoltó rendezvényen – ismertette a kezdeményezést az egyik önkéntes, Kovács Andrea, az Egy Csepp Tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökhelyettese.

Dr. Svorenj Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekosztály osztályvezető-helyettese elmondta, a gyerekek nagyon örültek a lehetőségnek. Kipróbálhatták a felszereléseket, beülhettek a tűzoltóautóba, beöltözhettek tűzoltónak, ami mind kizökkentette a betegségtudatból.

 

Forrás: hiros.hu  

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.