A táborozás élményeket ad, fejleszti az alkalmazkodó, beilleszkedési képességet, jó barátokra lehet találni. Ezt tudják a karcagi Kátai Gábor Kórház Egészségfejlesztési Irodájának munkatársai is, hiszen már nem először szerveznek nyári napközis tábort, nyaranta hármat is tábort is szerveznek elsősorban azoknak a gyerekeknek, akik szeretnének úszni tanulni.
2019.08.09.
Az idén is egy hetes táborokba várták a kicsiket Beregfürdőn, Kisújszálláson és Karcagon is. Közel száz gyerek élvezhette a gondtalan napközis táboréletet a három városban található általános iskolákból.
A lányok kézműveskedni, rajzolni, festeni, gyöngyöt fűzni szeretnek nagyon, a fiúk inkább a kerékpározást kedvelik, de az úszásoktatás is játékos és hasznos természetesen. Az elsősorban alsó tagozatos diákok nem csak úszni tanulnak meg, de a tábor szakemberei a helyes strandhasználatra is megtanítják a nyaraló nebulókat.
A második, kisújszállási sporttáborhoz csatlakozott a Járási Hivatal, a Nemzeti Népegészségügyi Központ a Tudatos fürdőzés című rendezvényével, kampányával, melyen a táborozó gyerekeket a strand élményei mellett a veszélyekre is érzékenyítették. Megtanulhatták a gyerekek a medence helyes használatát, a higiénés előírásokat, illetve megismerkedtek a strandokon előforduló balesetveszélyes helyzetekkel is.
A karcagi kórház Egészségfejlesztési Irodája már több mint egy éve működik, a város és a Karcagi Járáshoz tartozó településeket összefogva. Az elmúlt időszak alatt számtalan rendezvényen, klubokban, és akár a táborokban, közel kétezer kicsihez, felnőtthöz és idősebb emberhez jutottak el programjaikkal, életmódváltó rendezvényeikkel.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.