Nemrég kezdte meg munkáját az új emlősebészeti részleg, amelyet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház általános sebészeti osztályán hoztak létre. Ezzel jelentősen rövidül a várakozási idő és még jobb ellátásban részesülhetnek a betegek.
2019.06.21.
Az emlősebészeti részleg június 1-jén kezdte meg működését azzal a céllal, hogy egy helyen legyen elérhető valamennyi olyan emlősebészeti beavatkozás, amely Magyarországon finanszírozott. A megyében rosszindulatú melldaganat miatt évente mintegy 600 műtétet végeznek.
Eddig ez a munka két helyszínen: a Semmelweis Tagkórházban és a Központi Kórházban folyt. Most a két munkaterület tulajdonképpen egyesült. A részleg különlegessége, hogy az ellátásban plasztikai sebészek is részt vesznek, szükség esetén rekonstrukciós műtétet végeznek majd. A betegeket önálló fekvőbeteg-részleg, a sebészeket önálló, csak erre a célra kialakított műtő várja. Új, speciális eszközöket is vásároltak. A korábbi háromhetes várakozási idő pedig az önálló előjegyzési rendszernek köszönhetően öt munkanapra csökkent.
A részleg évente körülbelül ezer műtét elvégzését tervezi.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.