A Szent János Kórház Gyermeksebészeti és Traumatológiai ambulanciája egy rendkívül összetett betegségből gyógyította meg a hétéves Zsanit.
2019.06.27.
A kislány 7-8 napos hasi panaszokkal érkezett az ambulanciára, a mentők hozták be. dr. Kőnig Róbert, gyermeksebész és gyermektraumatológus szerint „felvételekor a fizikális vizsgálatot követően már egyértelműen lehetett tudni, hogy valamilyen nagyobb hasi katasztrófával állunk szemben”.
Zsanin sürgősséggel négyórás műtétet végeztek, amely során a kislány hasában több napja kilyukadt, perforált féregnyúlványt találtak, nagyon 1,5 liter genny és kiterjedt, súlyos hashártyagyulladással együtt is volt.
– Légzése napokig nem javult, gépi oxigént igényelt és a gyógyszerek ellenére láza nem csökkentek – mondta el dr. Kőnig Róbert.
Kiderült, hogy Zsaninak kétoldali tüdőgyulladása is van, gennyel a tüdő mellett, továbbá a rekeszizom alatti kétoldali hasi tályogja. A mellkasi folyadék eltávolítása során csövet helyzetek be a bal tüdő mellé és folyamatos gépi szívással távolították el a tüdő mellett megjelenő gennyes folyadékot. A tályogok ellátására ultrahangvezérelt csövekkel került sor. Három napi öblítés után a hasi gennygyülemek is eltűntek.
Zsani öt napos láztalan állapotot követően kerülhett át az intenzív osztályról a gyermeksebészeti osztályra, ahonnan három hét elteltével saját lábán távozott. A bátran viselt kezelések alatt szoros kapcsolatba került a kórházi személyzettel.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.