A múlt héten adták át a Budapesti Szent Ferenc Kórház által létrehozott Út az egészséghez program keretein belül a veresegyházi túraösvényt.
2019.07.09.
Az ösvény elsősorban a szív- és érrendszeri betegséggel élők, illetve cukorbetegek számára készült, ugyanakkor egészségeseknek is ajánlatos betegségmegelőzés, vagy egyéni állapotfelmérés céljából. Az ünnepélyes átadáson az együttműködésben résztvevők, dr. Toldy-Schedel Emil, a Budapesti Szent Ferenc Kórház főigazgatója, Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár, Pásztor Béla, polgármester Szörényi Beáta, a Sanofi cég vezérigazgatója és Jobban Eszter, a Misszió Egészségügyi Központ főigazgatója fejezték ki örömüket, amiért ez már az ötödik ilyen speciális túraösvény az országban, amely gyógyulásra, egészségmegőrzésre szolgál.
A településen lakók vagy az odalátogatók három, tó körüli túraútvonal közül választhatnak. A rövid 2,7 km, a közepes 4,4 km, a hosszú pedig 7,1 km. A fákra festett szív alakú jelzéseket követve, a túrázók állapotfelmérést készíthetnek magukról, ami azt jelenti, hogy az egyéni tréningzónához tartozó pulzustartományukat mérhetik. Az ellenőrzés helyben is elvégezhető, amihez a vasútállomás mellett kihelyezett szórólapok nyújtanak segítséget.
Amennyiben valaki még részletesebb kiértékelést szeretne, akkor a szórólapon található adatlap kitöltésével és a gyűjtőládába történő behelyezésével kérheti a Misszió Egészségügyi Központ által végzendő egészségügyi adatok kiértékelését esetleges klinikai egészségügyi vizsgálat és kezelés céljából. Az egészségközpont telefonon, illetve emailben lép majd kapcsolatba az illetővel, aki szabadon dönthet arról, hogy igénybe kívánja-e venni a felajánlott lehetőségeket.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.