Kevesebb lesz a várakozási idő a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Hetényi Géza Kórház Rendelőintézetének vérvételi laboratóriumában. A járóbeteg ellátásért felelős vezető főorvos, dr. Mózer Erzsébet elmondta, a tervek szerint már idén ősszel elindulhat az új előjegyzési rendszer.
2019.09.30.
– Az ország számos kórházában, járóbeteg-ellátó helyén jól bevált már az a rendszer, amit most készülünk bevezetni – mondta a vezető főorvos –, így azt várjuk, hogy az új rendszernek köszönhetően jelentős mértékben lecsökken a várakozási idő, pácienseink számára jobban tervezhetővé válnak a beavatkozások. Az új betegirányítási rendszer lényege, hogy érkezéskor a betegfelvételi pultnál a páciens azonosítását, a beutalón kért vizsgálatok rögzítését követően, várakozási idő nélkül, már az előjegyzett időpontban történik meg a vérvétel.
Az érintettek egy erre a célra rendszeresített telefonszámon kérhetnek majd időpontot, de a kismamáknak és gyermekeknek, a sürgős vizsgálatot kérők esetében továbbra is előjegyzés nélkül történik a vérvétel.
– Bízom benne, hogy a páciensek gyorsan átlátják az új rendszer előnyeit – tette hozzá dr. Mózer Erzsébet -, az előjegyzés bevezetése ugyanis rövidebb várakozást jelent majd, hiszen elegendő az előre egyeztetett időpont előtt 15 perccel a laboratóriumba érkezni. A gyorsabb ellátást szolgálja az is, hogy hamarosan megkezdik működésüket az új vérvételi helyek, először Szandaszőlősön és az orvosi rendelő felújítása után a Széchenyi lakótelepen, melyeket a város önkormányzata hoz létre. Így már mindenki számára gyorsabbá, és egyszerűbbé válik a vérvétel- hangsúlyozta az új rendszer létjogosultságát dr. Mózer Erzsébet vezető főorvos.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.