Ünnepélyes keretek között jelentették be, hogy közel 630 millió forint értékben az Országos Onkológiai Intézet (OOI) az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében új informatikai eszközöket kapott.
2019.09.05.
A számítógépek, a nyomtatók és a nagyteljesítményű szerverek beszerzése szorosan kapcsolódik a későbbiekben az OOI területén felépülő Onkodiagnosztikai Központhoz, amelyre a kormány ugyancsak az EBP keretből biztosít anyagi forrást. Az új diagnosztikai központ felépítésére több mint tízmilliárd jut.
A négyemeletes, mélygarázzsal ellátott, több mint 11000 négyzetméteres épületben helyet kap majd a képalkotó diagnosztikán túl a patológiai, a citológiai, a kutatói és az onkogenomikai részleg. Szintén az épületben alakítják majd ki a telemedicina központot, amely virtuális orvosi konzultációkra is lehetőséget nyújt a leletek, képalkotó felvételek tárolására és továbbítására. A fejlesztések sokkal komplexebben lehetővé teszik a daganatok korai diagnózisát, az elváltozások korai stádiumban történő kezelését és a betegek egynapos diagnosztizálását is.
Az Egészséges Budapest Program 2017-től 2026-ig tart és ez idő alatt 700 milliárd forintot szán a kormány a közép-magyarországi régió és Budapest egészségügyi ellátásának átalakítására és fejlesztésére. A beruházások és fejlesztések során négy centrumkórház, tizenegy országos intézet, tizenhárom társkórház és harminckét szakrendelő újul meg. Az utóbbi 25-30 év legnagyobb egészségügyi fejlesztése valósul meg az EBP keretében. A kerületben lévő OOI-n kívül megújul az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő is, amelynek járóbeteg-részlege fokozatosan áttelepül a Kútvölgyi úti épületbe és ez után megkezdődhet a kórház átalakítása.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.