A város 160 millió forinttal támogatta a Pécsi Veress Endre Utcai Rendelőintézet eszközbeszerzését, digitális mammográf készüléket, kardiológiai, radiológiai, nőgyógyászati ultrahang berendezéseket és több röntgent kapott az intézmény.
2019.18.26.
2018 októbere óta folyik a pécsi Uránvárosi Rendelőintézet felújítása. Első lépésben 170 millió forintot költöttek tizenegy szakrendelő megújítására, második lépésként augusztusban az eszközbeszerzések zajlottak, majd szeptembertől az energetikai felújítás munkálatai kezdődnek.
A fejlesztéseknek köszönhetően gyorsabb és pontosabb diagnózisokhoz juthatnak a betegek, illetve a klinikára is kevesebb teher hárul, hisz a neurológián, a bőrgyógyászaton és a szemészeten a fejlesztéseknek köszönhetően már olyan vizsgálatokat is el tudnak végezni, melyeket korábban csak az egyetemi intézményben.
Őri László, Pécs alpolgármestere az eszközök átadására szervezett sajtótájékoztatón elmondta, hogy a műszerpark megújításának két fontos célja van. Egyrészt, hogy a pécsi betegek a legmodernebb eszközök segítségével kaphassanak diagnózist, másrészt, hogy a lehető leghamarabb részesülhessenek a gyógymódban. Az alpolgármester hangsúlyozta, hogy a rendszerváltás óta nem tapasztalt mértékű műszer- és orvosieszköz-beszerzésre volt most lehetőség.
Decsi István, Pécs alpolgármestere kiemelte, hogy kilenc évvel ezelőtt indult el a városrész megújítása, mely folyamat során nem csak a közterek, intézetek, játszóterek kapnak új külsőt, hanem arra is nagy hangsúlyt fektetnek, hogy a városközpontot is megerősítsék, és egy-egy fejlesztés során az életminőséget is javítsák. Kiemelt tétel az egészségügyi rendszer megújítása, hiszen ez a fiatal családosok és az idősebbek számára is rendkívül fontos.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.