Megújult a központi sterilizáló és új műszermosót is vásárolt a Selye János Kórház.
2019.09.16.
Májusban gyűjtöttek össze példás összefogással az intézmény számára 12 millió forintot a helyiek a Richter Egészségváros legutóbbi programsorozatán, amiből új kolonoszkópot vásárolhatott a kórház. Az összegyűlt 6 millió forintot újabb 6 millió forinttal egészítette ki az önkormányzat, melyet nemrég meg is kapott az intézmény. Egy műszermosó készülék beszerzésére fordították, ami mintegy 3 millió forintba került. A fennmaradó összeget a központi sterilizálót érintő fejlesztésébe csoportosították, ami az egynapos sebészet korszerűsítését is jelentette egyben.
Így tehát megfelelő körülmények között tudják sterilizálni az orvosi eszközöket. Új csempéket, járólapokat is kapott a helyiség. A tavalyi sikeres évzárás miatt részben saját erőforrásból, részben az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól kapott ösztönző támogatásból ezen felül új autoklávot, vagyis gőzsterilizálót is be tudott szerezni a kórház.
További beruházások is szerepelnek terveik között, a kórházi dísztermet szeretnék felújítani, valamint a nővérszálló energetikai korszerűsítését, az udvar térkövezését megvalósítani.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.