Színes babaágyak, új szülőágyak, szoptató szoba, egyebek mellett ezekkel gazdagodott a tatabányai kórház szülészeti osztálya. A beruházás 90 millió forintból valósult meg.

Évente 30-40 ezer embert kezelnek a Szent Borbála Kórházban, mely Komárom-Esztergom megye legnagyobb egészségügyi intézménye. Az újonnan beszerzett orvostechnológiai eszközök és műszerek mind-mind a családok kényelmét, egészségét, a pozitív szülésélményt szolgálják az intézmény szülészetén.

A légtechnika mellett új, színes babaágyakat kapott az osztály, melyeken légzésfigyelők is vannak. Melegítőmatracos inkubátorral, két élesztőasztallal, csecsemőmérleggel, szülőággyal is gazdagodott az osztály. A beruházásnak köszönhetően cardiotocográf is segíti az ott dolgozók munkáját. Az eszköz a magzat méhen belüli állapotának vizsgálatára általánosan alkalmas hordozható és víz alatti is mérésre is használható. Emellett egy szoptató szobát is kialakítottak, valamint a térségben elsőként egy donortej gyűjtését és tárolását szolgáló új helyiséget is, így anyatej hiányában az igen kis súlyú koraszülöttek ellátása is biztosítható.

A Családbarát Szülészet pályázati program 2020-ban is folytatódik, 10 fővárosi és 43 vidéki egészségügyi intézmény szülészetét fejlesztik 3,3 milliárd forintból.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.