Idén a Tolna Megyei Balassa János Kórház rendezi a Magyar Kórházak Focitornáját. Az előnevezés során már tizenhat kórház jelentkezett, azonban augusztus 15-ig még várják további nevezéseket.
2019.07.15.
Nem kis fába vágta a fejszéjét a Tolna Megyei Balassa János Kórház azzal, hogy felvállalta a Magyar Kórházak Focitornája történetének első vidéki eseményének megszervezését. A már hetedik alkalommal megrendezett eseménynek a Vasas Pálya adott otthont 2011-től 2016-ig. Két év kihagyás után a Tolna megyei megyeszékhely magára vállalta a szervező szerepét, és 2019-ben a Szekszárdi Sportközpont ad helyet az eseménynek. Az első két évben még Budapesti Kórházak Focitornája névvel futó esemény az évek során egyre népszerűbbé vált a kórházi dolgozók körében, 2016-ban már több mint negyven kórház vett részt a sporteseményen.
A csapatok maximum 10 játékost és két kísérőt nevezhetnek, akik mindannyian a kórház aktív munkaviszonnyal rendelkező dolgozói közül kerülhetnek ki. Nem indulhatnak a tornán olyan játékosok, akik az NB I-ben, II-ben vagy III-ban, esetleg a megyei, vagy BLSZ, bajnokság I. vagy Futsal I. osztályaiban aktívan szerepelnek. A pályán egyszerre kétszer négy fő mezőnyjátékos és egy-egy kapus lehet. A nevezési díj fejében a játékosok ebédet és ásványvizet kapnak, illetve a szervezők a létesítményhasználati díjat, a játékvezetők díjazását, illetve a csapatok ajándékait fizetik a befolyt összegből.
A szervezők célja az esemény újbóli életre keltésével a kórházi tradíciók őrzése és a kollegiális kapcsolatok építésének elősegítése egy jó hangulatú esemény keretein belül.
A Szekszárdi Kórház vezetőségének szándéka, hogy újból hagyományt teremtsenek, mely kezdeményezés mellé állt dr. Gondos Miklós, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója is, aki az esemény fővédnöke lett. Az ÁEEK mellett a Magyar Kórházak Szövetsége, az Országos Rezidens Szövetség és Szekszárd Város Önkormányzata is támogatja a Tolna Megyei Balassa János Kórházat az esemény megszervezésében.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.