Kórházi dolgozók számára tartottak ingyenes kurzusokat a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban. Az elmúlt két hónapban tizenkét mintakurzus keretében nyolcvannyolcan vettek részt az alapvető újraélesztésről és a külső automata defibrillátor használatáról szóló oktatásokon.
2019.07.19.
A gyakorlatközpontú oktatás során a képzésben részt vevők megtanulták, hogyan ismerjék fel a beteg keringésének leállását, illetve prezentációs eszközök segítségével kis csoportokban gyakorolták az újraélesztés helyes technikáját. Készség szintjén sajátították el a dolgozók a mellkas-kompressziót, az eszköz nélküli lélegeztetést, és végigvezették őket a stabil oldalhelyzet kialakításának lépésein is. A képzés keretében lehetőség nyílt mindenki számára, hogy oktató eszközökkel gyakorolja az automata külső defibrillátorok használatát.
A tanfolyam a Skill laborok fejlesztése elnevezésű EFOP (Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program) projekt keretein belül valósult meg. A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktatókórház vezetőségének célja, hogy egy demonstrációs egységgel lehetőséget biztosítsanak invazív és noninvazív beavatkozások, valamint az ápolási, szakápolási, szakasszisztensi feladatok gyakorlására. Az egység alkalmazható lesz az orvosképzésben és továbbképzésben, valamint az egészségügyi szakdolgozók képzésben. A Skill Labor lehetőséget teremt az elmélet-gyakorlat egységének megvalósítására és az olyan beavatkozások készségszintű elsajátítására, amelyek egyébként a betegbiztonság és a magas minőségű egészségügyi szolgáltatás biztosítása mellett nem megvalósíthatók.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.