A Magyar Traumatológus Társaság 53. Kongresszusát tartják Kecskeméten.
2019.09.27.
Idén a 65 éves fennállását ünneplő Bács-Kiskun Megyei Kórház Traumatológiai- és Kézsebészeti Osztály szervezte a szakmai találkozót. A csütörtök este tartott ünnepélyes megnyitón a vendégeket Dr. Svébis Mihály a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója köszöntötte, majd Dr. Gera László, a Traumatológiai-és Kézsebészeti Osztály osztályvezető főorvosa mesélt az osztály elmúlt évtizedeiről.
Az osztály évfordulójának alkalmából a megnyitó ünnepségen három ikonikus, kecskeméti traumatológus főorvos – számukra is meglepetésként – elismerést vehetett át Dr. Svébis Mihály főigazgató úrtól.
Prof. Dr. Dömötör Endre a Bács-Kiskun Megyei Kórház Traumatológiai- és Kézsebészeti Osztály nyugalmazott osztályvezető főorvosa, az orvosszakmai munka és az orvostudomány területén végzett kiemelkedő tevékenysége és a gyógyításban végzett áldozatos munkájának elismeréséül Semmelweis Ignác emlékpakettben részesült. Dr. Csomor László a kecskeméti megyei kórház Traumatológiai- és Kézsebészeti Osztály főorvosa, és Dr. Fröhlich Péter volt osztályvezető főorvos, a megyei traumatológiai ellátás területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenységének elismeréseként Bács-Kiskun Megyei Kórház Traumatológiájáért Elismerő Oklevelet vehetett át.
A kórházi elismerések átadását követően a Magyar Traumatológus Társaság elnöke, Dr. Wiegand Norbert a hagyományokhoz híven átadta az idei Lumniczer-díjakat, melyeket idén Dr. Turchányi Béla főorvos és Dr. Mester Sándor főorvos vehetett át.
A megnyitón fellépett a kecskeméti City Balett, illetve Gera Viktória előadásában elhangzott a „Traumatológusok traumája” című vers, melyet az otthoni beszélgetések és az ügyeletekbe történő látogatások tapasztalatai alapján Gera Zsuzsanna írt.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.