Túlzás nélkül állítható, hogy a rendszeres sportolás jobbá és teljesebbé teszi az életet, a befektetett munka meghozza gyümölcsét egyéni, illetve társadalmi szinten is. A Téli Sportágválasztó rendezvényen több mint hatezren vettek részt.

Az elmúlt hétvége újabb bizonyítéka volt annak, hogy hiába köszönt be a tél, ez sem lehet elegendő indok arra, hogy az ember felhagyjon a sportolással, hiszen bőven van lehetősége akár arra is, hogy addig számára ismeretlen téli sportokat próbáljon ki. Így volt ez januárt 18-án is, a Városligeti Műjégpályán. A Téli Sportágválasztó szervezői, az Országos Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja és a Nagy Sportágválasztó Szervező Iroda célja az volt, hogy tudatosítsa: aki keres, az talál, tehát télen is van lehetőség arra, hogy a mozgás szerelmesei, a tudatos életmódot folytatók kiszabaduljanak a négy fal közül.


Az üzenet célba ért, hiszen több mint hatezer érdeklődő látogatott ki a pályára, ahol a bundy, a curling, a jégvitorlázás, vagy éppen a kutyaszánhúzás várta a legbátrabbakat.


A közel húsz sportág bőven tartogatott meglepetéseket, még Szuper Levente, az NHL egykori hokikapusa is talált számára ismeretlen mozgásformát, hiszen a világon elsőként a rendezvényen debütált egy új téli sportág, a jég korfball is. A mozgalmas rendezvényen a különféle sportolási lehetőségek mellett a szervezők látványos bemutatókkal és ismert sportolók részvételével igyekeztek rendszeres mozgásra buzdítani. A „Gyere korizni!” program keretében 4-7 éves gyerekek tanulhattak korcsolyázni Engi Klárától. Sebestyén Júlia, Európa-bajnok műkorcsolyázó tanítványai hivatalos versenyprogramjaikból mutattak be ízelítőt. Pulai Imre, kenus olimpiai bajnok pedig a versenyszánkó és versenybob rejtelmeibe vezette be az érdeklődőket.Számos kutatás alátámasztja, hogy Magyarországon nagy szükség van a sportolást népszerűsítő rendezvényekre. Például nem csak arról eshet szó, hogy a sportolásba olyan energiákat fektetünk, amelyek később bőségesen megtérülnek, de kiderülne az is, hogy Magyarországon a lakosság csupán 13 százaléka mozog hetente legalább háromszor. S ha ez nem lenne elég, a legújabb OECD felmérés szerint pedig a 30 vizsgált európai államból Magyarországon a legmagasabb az elhízottak aránya. A rendszeres mozgás fokozza a szív és a tüdő teljesítőképességét, jótékony hatással bír a vérnyomásra, a vércukorszintre is. Napi 2000 lépéssel, vagyis már napi 20 perc gyaloglással jelentősen csökkenthető a cukorbetegséget megelőző állapotban lévő páciensek szívrohamának és agyvérzésének kockázata.Túlzás nélkül állítható, hogy a rendszeres sportolás jobbá és teljesebbé teszi az életet, a befektetett munka meghozza gyümölcsét egyéni, illetve társadalmi szinten is, hiszen egy egészséges, vitális társadalom alapja az egészséges és tudatos életmódot folytató egyén.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.