A kormány elektromos személyautókat vásárolt számos kórháznak, mivel az elektromos autózással generált fejlesztés nemzetgazdasági érdek.
2019.10.03.
Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere elsődleges nemzetgazdasági érdeknek nevezte, hogy Magyarország csatlakozzon az elektromos autózással generált fejlesztésekhez, ezért kormánytámogatással elektromos személyautókat vásároltak a kórházaknak. A hárommilliárd forintos kormányzati forrásból megvalósuló program keretében a kórházi feladatok ellátására 249 elektromos Volkswagen Golf típusú autó beszerzését bonyolították le, amelyek kilencven egészségügyi intézménybe kerülnek.
„A kórházakhoz 132 töltőállomást is telepítettek, egy autó egy töltéssel kétszáz kilométert tud megtenni” – mondta a miniszter, hozzátéve, hogy a kormány célja, hogy 2030-ra az állami gépkocsipark 30 százaléka elektromos meghajtású legyen. Az új elektromos autókat vér, vérkészítmények, sürgősségi és szakemberek soron kívüli szállítására, ügyintézésre és telephelyek közötti közlekedésre lehet majd használni.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.