Az endometriózis a meddőség egyik leggyakoribb oka. Krónikus betegség, ami fájdalmas tüneteket okozhat és hazánkban több mint 200.000 nőt érint. Kulcsfontosságú, hogy a nők tudatosak legyenek – ismerjék a testüket, figyeljenek oda magukra és merjenek kérdezni és kommunikálni orvosaikkal is
Az endometriózis betegségre hívta fel a figyelmet az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány rendezvénye, ahol szó esett a termékenység javításának lehetőségeiről, az endometriózis melletti egészséges szexuális életről és arról is, hogy milyen jogaink vannak betegség és lombik program esetén a munkahelyen. Az esemény előadásai és a kerekasztal beszélgetések tapasztalata, hogy elengedhetetlen a tudatosság, hogy tudjuk, mit akarunk tudni az orvosunktól, mit akarunk kérni a felettesünktől, ismerjük a testünket és minden esetben merjünk kérdezni! Az rendezvényen elhangzott előadások itt elérhetők.
A előadásokban és a workshopok során orvos szakértő, pszichológus és munkajogász szakemberek tértek ki a betegséggel kapcsolatos tapasztalataikra és tanácsokat adtak a résztvevőknek, majd bátor nők példamutató saját történeteit ismerhették meg.
Az "Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány az egyetlen bejegyzett civil szervezet, amely elkötelezett az endometriózissal küzdő nők támogatása iránt. Az Endometriózis Magyarország nevű facebook oldalon az érintettek és az érdeklődők naponta kaphatnak újabb információkat a betegségről. Az alapítvány nemrég egy petíciót is indított azzal a céllal, hogy felhívja a döntéshozók figyelmét arra, hogy Magyarországon milyen sok nőt érint ez a betegség és elérjék, hogy változzon a megelőzés, a diagnosztizálás és a kezelés. A petíciót kizárólag orvosilag endometriózissal diagnosztizált nők írhatják alá. Rövid időn belül már 842 aláírás gyűlt össze.
Az alapítvány munkájáról itt olvashat:
Az alapítvány honlapja: http://www.noiegeszsegert.hu
Endometriózis Magyarország: https://www.facebook.com/endometriozismagyarorszag/
STOP ENDO petíció: https://www.peticiok.com/stopendo

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.