Már évek óta bizonyított tény, hogy a zene segíthet az Alzheimer-kór és a demencia tüneteinek enyhítésében. Képes segítséget nyújtani a betegek emlékezeti és kommunikációs képességeinek megőrzésében, esetleges javításában, és ezáltal a betegek önbecsülésének növelésében.

Ennek jegyében a kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda az Alzheimer Cafe találkozók keretein belül „A zene szerepe a mentális egészség megőrzésében és kompetenciafejlesztésben” címmel szervez előadást november 26-án 17 órai kezdettel. A Piaristák terén lévő egészségfejlesztési irodában kezdődő ingyenes program előadója Polyák Zsuzsanna, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Intézetének munkatársa.

Az Alzheimer Cafe világszerte elterjedt módszer arra, hogy az Alzheimer-kórban és a demencia különböző tüneteivel élő betegek, családtagjaik, gondozóik számára találkozási lehetőséget biztosítson. A találkozókon lehetőség nyílik  kötetlen, félelem, szorongás nélküli beszélgetésre. Egy közösség, ahol meg lehet osztani egymással érzelmeket, aggodalmakat és tapasztalatokat. Együttérzést, lelki támaszt kaphat sorstársaitól és tanácsot kérhet szakemberektől. A változatos előadások révén bővíthetik ismereteiket a betegséggel kapcsolatban szakemberek, előadók segítségével.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.