Egy sport, ahol úgy érezzük magunkat, mintha a diszkóban lennénk: ez a zumba. A tánc és az aerobic keveréke, ahol egyszerre tombolhatunk és edzhetünk. Június 23-án a Mozgás Éjszakáján akár már ki is próbálhatja!

A zumba a legújabb kolumbiai tánc- és fitneszőrület, ami mára már az egész világot meghódította. Aki zumbázik, az valószínűleg sosem jön majd zavarba a táncparketten. A zumbások ugyanis az aerobik mellett még jó néhány táncból csennek el mozdulatokat. A bulijaikon többek között visszaköszönnek a salsa, a merengue, a flamenco, a calypso, a reggaetón és a hastánc lépései is. A hangulatról sokat elárul, hogy a sportág neve is a szórakozni, bulizni igéből ered.A zumbában az a legjobb, hogy úgy mozgatja át minden porcikáját, hogy észre sem veszi. Tombol, pörög, elkapja a kolumbiai utcák hangulata. Aztán másnap reggel egy kiadós izomláz jelzi majd, hogy ezen az edzésen bizony minden izma megkapta a magáét. Az edzéseken pár percenként váltják egymást a gyors és lassú ritmusok, ez erősíti a szívet. A zumbázás ráadásul a testtartását, az egyensúlyérzékét és a hangulatát is javítja. A jókedv pedig vonzóvá tesz!


Hogyan kezdjünk zumbázni?


Erre a kérdésre tényleg csak annyit mondhatunk, hogy bárhol, bármikor. Nincs szükség semmilyen előképzettségre, különleges ritmusérzékre vagy edzettségre. A könnyen elsajátítható mozdulatok azoknak is követhetők, akiknek táncos múltja eddig kimerült abban, hogy spiccesen csápoltak a fesztiválokon. Speciális felszerelés sem kell, szóval keresse meg a legközelebbi fitneszklubot vagy tánciskolát, és holnap már kezdheti is. Ha nem tud várni, akkor indítsa el ezt a videót, és csak kövesse a lépéseket!Ha valakit az tart vissza a zumbázástól, hogy azt hiszi, a műfaj csak fiatal, sportos lányoknak való, akkor most megnyugtathatjuk. Az egyik legelterjedtebb edzés például a zumba gold, amit kifejezetten az idősebb korosztálynak fejlesztettek ki. A zumbatomic a gyerekeket célozza, az aqua zumba pedig a vízi fitnesz szerelmeseit. És a sort még folytathatnánk. Egyszóval csak az nem zumbázik, aki nem akar!

Ha szeretne részt venni egy nagyszerű közösségi élményben, akkor csatlakozzon Ön is június 28-án a Mozgás Éjszakájához! Budapesten több helyszínen is a sport veszi át az uralmat, ahol előzetes regisztrációval már most biztosíthatja a helyét. Zumbázni a 10:15-től 23:00-ig lehet majd a kivilágított Hősök terén.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.