Dohányzás

 • Segítséggel könnyebb a leszokás!

  "Apa rágyújt! Bármikor le tudod tenni? Dohányos sportoló? Stressz miatt?" - Segítséggel könnyebb a leszokás!

 • Szavak és képek az egészségért

  Több egészségügyi intézmény és Egészségfejlesztési Iroda is csatlakozott országosan a november 21-i, Ne gyújts rá! világnaphoz.

 • Van segítség

  Ketyeg az óra, hamarosan indul az idei Ne gyújts rá Világnap! Ön csatlakozik a kihíváshoz?

 • Mit tesz a dohányzás a szervezetünkkel?

  A cigaretta nagyon sokféle anyagot tartalmaz és ez által a szervezet minden részére kihatása van. Ennek következtében a dohányosok várható átlagos élettartama átlagosan nyolc esztendővel rövidebb a nemdohányzókénál.
 • Dohányzásról általában

  A világon mintegy 1, 3 milliárd ember fújja a füstöt, szenvedélyük miatt évente 4 millióan vesztik életüket, ebből közel 20 százalék a nők köréből kerül ki. Hazánk a dohányzást tekintve a világranglistán dobogós helyre került.
 • Új eszközök a dohányzásban

  A dohányzás szabályozásának drasztikus szigorodása, és a dohányzás káros hatások nélküli élvezete új eszköz megjelenését eredményezte a piacon: az e-cigarettát. Valamint ezzel egy időben vált nálunk nagyon népszerűvé, főleg a fiatalok körében a vízipipa, ami nem egy új eszköz, de annál ellentmondásosabb.
 • A leszokásról

  A dohányzásról való leszokásnak az első és nagyon fontos lépése, hogy a dohányos eldöntse, és tényleg komolyan is gondolja, hogy leszokik a dohányzásról. Ez egy olyan lépés, ami nélkülözhetetlen, mert komoly elhatározás nélkül nincs az a csoda vagy elhivatott szakember, aki leszoktatná a dohányost, viszont aki elhatározza, azt lehet és tudjuk támogatni, segíteni ebben.
 • Jó szívű tanácsok – szívünk egészségéért

 • Végleg letennéd a cigarettát? 5 dolog, amivel sikerülhet!

  Úgy érzed, eljött az idő, hogy búcsút mondj a dohányzásnak, de már most tudod, hogy nagyon nehéz hónapok várnak rád? Aggódsz, hogy ha belekezdesz, felszalad rád jópár kiló? Tervezz előre egy kicsit, és próbálj beiktatni új dolgokat az életebe. Legyél tudatosabb – íme 5 dolog, ami segít, hogy könnyebben kezdj bele a dohányzásmentes életbe.
 • Tegyél a hajlamok ellen!

  Ha felüti a fejét egy betegség, bármiféle probléma a testünkkel, a lelkünkkel, sokszor védekezünk azzal, hogy hajlamunk van rá. Pedig a hajlamok ellen is lehet, sőt érdemes is tenni – az egészségesebb jövő érdekében!
 • Te meddig akarsz élni?

  21 percenként meghal valaki Magyarországon a dohányzás következtében.
 • Picit csökkent a dohányosok aránya

  2012-höz képest két százalékponttal, 28-ról 26 százalékra csökkent a dohányosok aránya az Európai Unióban – ismertette a vasárnapi dohányzásellenes világnap alkalmából pénteken az Eurobarometer friss felmérését az Európai Bizottság.
 • Mit kell tudni az elektronikus cigarettáról?

  Miközben a dohányzás lassan visszaszorul, a nikotin tartalmú elektronikus cigaretta egyre jobban terjed. Hívei szerint több mindenre használható: előmozdíthatja a leszokást, helyettesítheti a cigarettát vagy csak segítheti az ellazulást. A szakemberek ugyanakkor mást mondanak.
 • A vízipipázás is káros az egészségre!

  A vízipipázás károsítja a légzőrendszert, csökkenti a tüdőfunkciót, rákos megbetegedésekhez vezethet, sőt a közös használata fertőzéseket is okozhat! Emellett a vízipipa szervezetünkre gyakorolt hatása egyéb tényezőktől is függhet.
 • A vízipipa is ártalmas!

  Nem igaz, hogy a vízipipa egészségesebb a többi dohányterméknél, hiszen a tévhittel ellentétben a nikotin legnagyobb mennyisége megmarad a beszívott füstben! Akik rendszeresen, azaz naponta vízipipáznak, azok a függőség jeleit mutatják.
 • A vízipipa dohány is dohány!

  Magyarországon a fiatalok körében a cigaretta után a vízipipa a második leggyakrabban használt dohánytermék, ami a tévhitekkel ellentétben szintén káros az egészségre.
 • 6 gyakori kérdés az e-cigiről

  Füstnek látszó párát bocsájt ki. Lehet illatos, lehet nikotinos… És nem olyan ártatlan, mint amilyennek tűnik. Igen, ez az e-cigaretta. Összegyűjtöttünk néhány fontos dolgot, amit érdemes tudni erről a dohányzást imitáló kütyüről.
 • A dohányzással csak veszíteni lehet

  A dohányzó férfiak átlagosan legalább 16, míg a nők legalább 19 évvel rövidítik meg az életüket – ez csak egy érv amellett, hogy miért nem éri meg rászokni a dohányzásra, illetve, hogy miért jó választás a dohányfüst-mentesség.
 • Nincs egyedül, aki le akar szokni

  Egyéni, csoportos, illetve telefonos leszokás támogatást is igénybe tudnak venni azok, akik szeretnének megszabadulni cigaretta-függőségüktől.
 • A dohányzó anya megpecsételheti lánygyermeke sorsát

  A várandósan dohányzó anya születendő lánygyermekénél megnő a kockázata annak, hogy későbbi életében petefészekrák vagy mellrák alakuljon ki nála – erre az eredményre jutottak ausztrál kutatók, akik csütörtökön publikálták eredményeiket.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.