Ritkán látni kórházban olyan boldog gyermekarcokat, mint a napokban a szolnoki Hetényi Géza Kórház gyermekosztályán. Az osztályon fekvő kis betegek sok-sok doboznyi játék közül választhatták ki kedvenceiket, emellett kézműves foglalkozások is feledtették velük, miért vannak kórházban.

Nem könnyű a beteg gyerekek arcára mosolyt varázsolni, ezért gondolta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákönkormányzat csapata, hogy talán játékkal, gondtalan foglalkozással elterelhető a kicsi betegek figyelme a nehéz napokról.
A Diákönkormányzat fiataljai jó állapotú játékokat gyűjtöttek a nyáron, a Gyerekosztály számára. Az adománygyűjtést a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat is támogatta, hiszen a nemes kezdeményezésben résztvevő diákok már fiatalon megtanulják, hogy adni jó, és felelősséget is vállalnak a kezdeményezésük megvalósításában. Az akcióhoz a megyei önkormányzat vezető tisztségviselői, a megye országgyűlési képviselői és a megyei kormányhivatal vezetői és munkatársai mellett nagyon sokan csatlakoztak.
Ennek köszönhetően a kihelyezett adománygyűjtő ládák többször is megteltek plüssállatokkal, társasjátékokkal, babákkal, kisautókkal, könyvekkel és egyéb hasznos, jó állapotú játékokkal.
Az összegyűjtött adományokat a Megyei Diákönkormányzat képviselői a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke, Fehér Petra kíséretében adták át augusztus 8-án dr. Bene Ildikónak, a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet megbízott főigazgatójának és Dankó Zsuzsannának, a csecsemő- és gyermekosztály főnővérének a kisbetegek legnagyobb örömére.

NNK feher logo

Az egeszseg.hu a Nemzeti Népegészségügyi Központ tulajdona.
Minden jog fenntartva 2021 ©

Impresszum

Adatkezelési tájékoztató

Oldaltérkép

sz2020 also infoblokk