Kötelező szakmacsoportos továbbképzést szervezett a váci kórház a felnőtt ápolás és gondozás szakmacsoportba tartozó ápolók részére szeptember 9-én és 10-én. 2019.09.13.
Az egészségügyi ellátórendszeren belül az ápolói pályán dolgozók fokozottan veszélyeztetettek a kiégési tünetek kialakulása szempontjából. A kiégés nemcsak az adott személyre kedvezőtlen egészségi és gazdasági szempontból, hanem ronthatja a beteggel, a munkatársakkal való együttműködés és az ellátás minőségét, illetve befolyásolhatja a hibák és a szövődmények előfordulási gyakoriságát is. Éppen ezért a kiégési megelőzésére és kezelésére nagy hangsúlyt kell fordítani, vallja a Jávorszky Ödön Kórház vezetése. Ebben a szemléletben gondolták, hogy az idei évben két szorosan összefüggő témára, a kiégés prevenciójára és a konfliktuskezelésre helyezik a hangsúlyt – mondta Dr. Király Edit ápolási igazgató, aki ötödik éve szervezője intézményen belül a képzésnek.
A kétnapos program keretein belül Szabó Petra pszichológus és Schwenner Zsuzsanna tanácsadó szakpszichológus többek között a konfliktusról és a stresszről, a verbális és fizikális agresszió megelőzéséről és kezeléséről, konfliktuskezelő stratégiákról, konstruktív konfliktuskezelésről, és a szervezeti belső konfliktusok megoldási lehetőségeiről tartottak előadásokat. A húsz órás továbbképzés kötelező elemeként, az aktuális nemzetközi ajánlásoknak megfelelő eszköz nélküli újraélesztést Oroszi Zsuzsanna, a Jávorszky Ödön Kórház aneszteziológia és intenzív terápiás osztályának munkatársa, BLS-AED oktató végezte. A harminc pontot érő képzés tesztírással és elégedettségi kérdőívvel zárult.

NNK feher logo

Az egeszseg.hu a Nemzeti Népegészségügyi Központ tulajdona.
Minden jog fenntartva 2021 ©

Impresszum

Adatkezelési tájékoztató

Oldaltérkép

sz2020 also infoblokk