A Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti Rendelőintézetében a Rotary Club adományozásának köszönhetően, Rotary Téka fantázianevet viselő olvasópontot alakítottak ki.

A rendelőintézet 3. emeletén, délelőtt rendezett átadáson részt vett az intézmény ápolási igazgatója, Pap-Szekeres Anita, dr. Nagy Andrásné rendelőintézet-vezető asszisztens, valamint Vass József, a Rotary Club Kecskemét elnöke és dr. Serényi Péter, a Rotary Club Kecskemét tagja és egyben a kórház citológus főorvosa.

Az immár több mint száztíz éve létező és aktívan cselekvő jószolgálati világszervezet, a Rotary International kötelékében több mint 20 éve vesz részt önálló munkájával a Rotary Club Kecskemét. A jubileumi elnöki évet ünnepelve 2019. tavaszán már avattak egy Rotary Tékát a kecskeméti vasútállomás várótermében.

Ennek mintájára létesítették a klub néhány tagjának közreműködésével a kecskeméti megyei kórház várótermében felállított könyvespolcukat is. A Bács Kiskun Megyei Kórház támogatásával, azzal együttműködésben több száz magyar és világirodalmi mű, szép- és könnyed irodalom, történelmi portrék, albumok, kalandregények, receptfüzetek, mesekönyvek várják mostantól itt az alkalmi olvasókat. Akik a szakrendelésekre történő várakozás alkalmával bátran választhatnak maguknak egy-egy könyvet.

A szervezők remélik, hogy olvasás után visszahozzák könyveket, vagy cserébe egy másikat a könyvpolcra. A Rotary Téka nevet viselő olvasópont kínálatának pótlása, cseréje és gondozása folyamatos lesz, amit szintén a Rotary Club Kecskemét közösség tagjai végeznek majd.

 

Forrás: keol.hu

NNK feher logo

Az egeszseg.hu a Nemzeti Népegészségügyi Központ tulajdona.
Minden jog fenntartva 2021 ©

Impresszum

Adatkezelési tájékoztató

Oldaltérkép

sz2020 also infoblokk