Kecskeméten első ízben rendeztek laktációs konferenciát. A PICi kincs születik mottó alatt futó rendezvény fókuszában a koraszülött gyermekek anyatejes táplálásának jelentősége állt.

Szabóné Kis Éva és Szabó Béláné Rita laktációs tanácsadók az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara támogatásával szervezte meg a konferenciát, amelyen neves kecskeméti és budapesti szakemberek tartottak előadást. Elsőként Dr. Kelemen Edit, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Koraszülött- és Újszülött Részleg részlegvezető főorvosa beszélt a koraszülöttekről.

Az előadók között volt Hostyánszki Gabriella a Bács-Kiskun Megyei Kórház Koraszülött Részleg mentálhigiénés szakembere, aki a lelki segítségnyújtással kapcsolatban tartott előadást, illetve Dr. Fetterné Marozsán Mónika, a megyei kórház gyógytornásza is, aki a szoptatásban való segítségnyújtásról beszélt.

A konferencia célja volt, hogy felhívja a társszakmában dolgozók figyelmének a szoptatás jelentőségére, illetve, hogy lehetőséget nyújtson a korszerű elméleti és gyakorlati ismeretek kicserélésére, különös figyelemmel a koraszülöttségre.

NNK feher logo

Az egeszseg.hu a Nemzeti Népegészségügyi Központ tulajdona.
Minden jog fenntartva 2021 ©

Impresszum

Adatkezelési tájékoztató

Oldaltérkép

sz2020 also infoblokk