A kórházi fertőzések megelőzésének, illetve tovább terjedésének egyik legfontosabb eszköze a megfelelő időben, helyen és módon végrehajtott kézfertőtlenítés. 2019.07.29.
Számos program indult el Magyarországon a betegbiztonság növelése érdekében. A Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézet a „Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések az egészségügyi ellátórendszerben” című felhívásra pályázatot nyert, a húszmillió forintról szóló támogatási szerződést június 28-án írták alá. Az intézmény munkatársai magas fokú hivatástudattal és önfeláldozó munkájukkal segítik a betegek gyógyulását és az intézmény fejlődését.
A projekt keretében új, a betegbiztonságot szolgáló higiéniai eszközöket vásárolnak, amelyek a lehető legnagyobb mértékben integrálódnak a kórház által használt medikai és ápolási rendszer által jelenleg is lefedett folyamatokba. A forrásból két nagyobb értékű eszközt, egy kézfertőtlenítés megfelelőségét ellenőrző rendszert, valamint az endoszkópos laboratóriumba automata mosó-fertőtlenítő rendszert terveznek beszerezni. A kézhigiénés program továbbfejlesztése céljából kilenc szenzoros és huszonegy könyökkaros adagolót helyeznek el a járóbeteg-szakrendelőkben és a betegek számára elérhető nyilvános helyeken is. A Fáskert utcai telephely főbejáratánál egy fertőtlenítő tornyot is elhelyeznek a lakosság számára.
A szakdolgozók munkájának segítéséhez ruházatra szerelhető fertőtlenítő tartók beszerzése is a pályázat része, a fennmaradó pénzből a működtetéshez szükséges, közel két évre elegendő fertőtlenítőszert vásárolnak.

NNK feher logo

Az egeszseg.hu a Nemzeti Népegészségügyi Központ tulajdona.
Minden jog fenntartva 2021 ©

szechenyi 2020 also