Pihenni, nyaralni nem csak sok pénzből lehetséges. Nem a drága, távoli nyaralás a garancia arra, hogy ki tudjunk kapcsolódni, el tudjuk engedni a napi mókuskereket és átadjuk magunkat a tudatos feltöltődésnek. A nyaralás, kikapcsolódás sikere sokkal inkább múlik azon, hogy megtervezzük előre a napi programunkat, gondoskodjunk kikapcsolódási lehetőségekről, hiszen attól, hogy „csak” nem dolgozunk, még nem pihenünk, nem tudjuk elengedni a munkával kapcsolatos gondolatainkat. Fontos, hogy a személyiségünknek megfelelő programot, tevékenységet válasszunk, ami lehet akár távol a lakóhelyünktől vagy passzív időtöltés a saját otthonunkban is, de a lényeg, hogy szabaduljunk meg a mindennapi stressztől, váltsunk lazább, a megszokott napi rutinból kizökkentő üzemmódba.

A feltöltődés minden embernek mást jelent!

Nézzünk néhány olyan tippet, arra az esetre, ha bármilyen okból adódóan (ami lehet anyagi, vagy egyéb, például költözés) nem tudunk nyaralást tervezni:
  1. Ismerjük meg lakóhelyünket, fedezzük fel annak nevezetességeit úgy, mint egy külföldi várost látogatnánk! Szerezzünk be egy turista kalauzt, kiadványt, ami segítségünkre lehet! Bizonyára, mindnyájunk ismer a lakóhelye környezetében olyan látványosságot, vagy csendes kis területet, amit régóta szívesen megnézne. Itt az idő!

  1. Túlzás lenne azt állítanunk, hogy minden éttermet, vendéglátóhelyet ismerünk a városunkban. Ha külföldre utazunk, szívesen kísérletezünk új, helyi ízekkel, miért nem tesszük itthon is meg, saját hazánkban? Ha nyitott szemmel járunk, felfedezhetünk hangulatos éttermeket lakóhelyünkön is. Akár szervezhetünk rég nem látott ismerőssel, baráttal is egy találkozót, kellemes ital vagy vacsora társaságában.

  1. Kiváló kikapcsolódást kínálhat egy helyi strand, élményfürdő, vagy ha az aktív kikapcsolódás hívei vagyunk, túrázhatunk is, lényeg, hogy a személyiségünknek megfelelő tevékenységet válasszunk.

  1. Az általunk vágyott tevékenységeket egyszerűen csak jegyezzük fel egy papírra, akár egy „bakancslistát” és tartsunk észben arra az időre, amikor lehetőségünk adódik pihenni.

  1. Öltözzünk túristaként! Viseljünk napszemüveget, napvédő sapkát és járjuk a várost és a környező vidéket felfedező céllal. Ne siessünk, ne rohanjunk, szánjuk most az időt csak magunkra és a feltöltődésre.

  1. Bármerre is kötünk ki, bármilyen tevékenységet választunk legyünk is ott teljes tudatossággal. Éljük meg annak minden pillanatát, zárjuk ki a külvilágot, tegyük el a laptopot, mobiltelefont, minden olyan eszközt, ami a munkához köt minket.

  1. Egészséges életmódunkhoz, életszínvonalunkhoz, napi boldogság szintünkhöz nagyban járulhat hozzá a kerékpározás is, a tömegközlekedés túlzsúfolt állapota helyett. Városban kerékpározni, munkahelyre kerékpárral érkezni, egy új élményt jelenthet számunkra, továbbá segíti a napi stressz levezetését is.

Forrás: http://www.patikamagazin.hu/cikk/index/20358/hurra-nyaralunk-lehet-igy-is-lehet-ugy-is.html

NNK feher logo

Az egeszseg.hu a Nemzeti Népegészségügyi Központ tulajdona.
Minden jog fenntartva 2021 ©

szechenyi 2020 also