Az endometriózis a meddőség egyik leggyakoribb oka. Krónikus betegség, ami fájdalmas tüneteket okozhat és hazánkban több mint 200.000 nőt érint. Kulcsfontosságú, hogy a nők tudatosak legyenek – ismerjék a testüket, figyeljenek oda magukra és merjenek kérdezni és kommunikálni orvosaikkal is

Az endometriózis betegségre hívta fel a figyelmet az „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány rendezvénye, ahol szó esett a termékenység javításának lehetőségeiről, az endometriózis melletti egészséges szexuális életről és arról is, hogy milyen jogaink vannak betegség és lombik program esetén a munkahelyen. Az esemény előadásai és a kerekasztal beszélgetések tapasztalata, hogy elengedhetetlen a tudatosság, hogy tudjuk, mit akarunk tudni az orvosunktól, mit akarunk kérni a felettesünktől, ismerjük a testünket és minden esetben merjünk kérdezni! 
A előadásokban és a workshopok során orvos szakértő, pszichológus és munkajogász szakemberek tértek ki a betegséggel kapcsolatos tapasztalataikra és tanácsokat adtak a résztvevőknek, majd bátor nők példamutató saját történeteit ismerhették meg.
Az "Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány az egyetlen bejegyzett civil szervezet, amely elkötelezett az endometriózissal küzdő nők támogatása iránt. Az Endometriózis Magyarország nevű facebook oldalon az érintettek és az érdeklődők naponta kaphatnak újabb információkat a betegségről.
Az alapítvány munkájáról itt olvashat:
Az alapítvány honlapja: http://www.noiegeszsegert.hu
Endometriózis Magyarország: https://www.facebook.com/endometriozismagyarorszag/
STOP ENDO petíció: https://www.peticiok.com/stopendo

NNK feher logo

Az egeszseg.hu a Nemzeti Népegészségügyi Központ tulajdona.
Minden jog fenntartva 2021 ©

szechenyi 2020 also