Rekordszámú, összesen 1031 iskola és óvoda vett részt tavaly a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Intézet (NNGYK) által évente meghirdetett HAPPY-héten, melynek célja a vízfogyasztás népszerűsítése és a - gyermekkori elhízás terjedésében szerepet játszó - üdítőfogyasztás visszaszorítása a fiatalok körében.

Idén is a víz világnapjához kötődően, március 18-22. között zajlik majd az egészséghét, melynek során a gyerekek játékos formában tanulnak a megfelelő hidratáltság egészségmegőrzésben betöltött szerepéről és a túlzott üdítőfogyasztás káros hatásairól.

A HAPPY indulásáról és a regisztráció menetéről a NNGYK az Oktatási Hivatalon keresztül, e-mailben küld majd tájékoztatást az ország minden óvodájának, általános- és középiskolájának.

A program lebonyolításához a NNGYK számos segédanyagot kínál, korcsoportspecifikus oktatóanyagoktól kezdve, nyomtatható plakátokon és oktatóvideón át játékos projektötletekig, melyek a merokanal.hu weboldalon korlátlanul elérhetők, egyéb egészségfejlesztő programokhoz is felhasználhatók.

A pedagógusok és gyerekek körében egyaránt népszerű, már 14. alkalommal meghirdetésre kerülő HAPPY-hétről bővebb információt a merokanal.hu oldalon olvashatnak.

Penészlek iskola

Nyírmeggyes Község Önkormányzat Nyitnikék Óvodája és Konyhája

NNK feher logo

Az egeszseg.hu a Nemzeti Népegészségügyi Központ tulajdona.
Minden jog fenntartva 2021 ©

szechenyi 2020 also