Gyermekegészségügy

 • Családias szemlélet a berettyói kórházban

  Több mint százmillió forintot nyert a családbarát osztály kialakítására a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház.

 • Kövérség kontra izomgyengeség

  Hogyan segíthet a gyógytestnevelő a túlsúlyos gyerekeknek? Dr. Tiszáné Sója Teodórával beszélgettünk, aki Nyíregyháza több iskolájában is tart speciális testnevelési órákat.

 • Gyakorlati segítség a pécsi kismamáknak

  Szoptatási ambulanciát adtak át a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján.  A laktációs helyiségben azokat a kismamákat várják, akiknek szülés után otthon problémáik adódnak a szoptatással.

 • A túlsúly megelőzhető

  Az elhízás a Föld lakosságának több mint egynegyedét érintő egészségügyi probléma. A kóros túlsúly komoly betegségekhez, idő előtti halálhoz vezethet. A gyermekkori elhízás világszerte 300 százalékkal nőtt az elmúlt 40 évben. A megelőzésről és a kezelésről beszélgettünk Honti Attiláné, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház vezető dietetikusával.

 • Szűrjük a gyermekeket

  Robbanásszerűen növekszik az elhízott és túlsúlyos gyermekek száma világszerte. Magyarországon minden negyedik-ötödik gyermek súlyproblémákkal küzd. Az érintett kiskorúak kiszűréséről és a megelőzés fontosságáról beszélgettünk dr. Major Andreával, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Mátrix Osztályának osztályvezető főorvosával.

 • Az elhízás megelőzhető

  Egészségügyi és mentális problémák már fiatalon jelentkeznek, így a túlsúly nemcsak a felnőtt társadalom gyakori jellemzője. Vajon kinek a feladata, hogy felhívja a szülők figyelmét a bajra? Dr. Gruiz Andrea székesfehérvári gyermekgyógyásszal beszélgettünk.

 • Megépült Dombóváron a családbarát szülészet

  Lezárultak a munkálatok a Dombóvári Szent Lukács Kórház szülészetén, így 2020-ban már családbarát szülészeten hozhatják világra babáikat a környékbeli kismamák, akár alternatív formában is.

 • Mosollyal a koraszülöttekért

  Nagylelkű adományt kapott a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház koraszülött részlege. A mindennapi gyógyító munkát segítő eszközöket Dr. Kelemen Edit, a PIC vezető főorvosa vette át Nagy Istvántól, az Országos Egyesület A Mosolyért elnökétől.

 • Családbarát szülészet Szigetváron

  A kormány országosan tízmilliárd forinttal támogatja a családbarát szülészetek létrehozását. Baranya megyében a Szigetvári Kórház, a Mohácsi Kórház és a Pécsi Tudományegyetem nyerte el a támogatást, melynek segítségével az intézmények nem csak, hogy infrastrukturális fejlesztéseket valósíthatnak meg, hanem munkatársaik szakmai továbbképzését is biztosíthatják a program keretében.

 • Új betegőrző monitort kapott a kiskunhalasi kórház

  Több mint hétszázezer forint értékű mozgatható betegőrző monitort kapott a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház gyermekosztálya az Életünk a gyermekekért Közhasznú Alapítványnak köszönhetően. A műszert Dr. Kastyják János, az alapítvány kuratóriumának elnöke adta át az intézmény főigazgatójának, Dr. Szepesvári Szabolcsnak.

 • Családbarát fejlesztés a Mohácsi Kórházban

  Kormányzati támogatásnak köszönhetően fejlesztik a Mohácsi Kórház szülészetét. Cél már a kórházi tartózkodás során egy család-, illetve bababarát környezet megteremtése, melynek következtében könnyebben alakulhat ki anya és gyermeke között a korai kötődés.

 • Képzések és fejlesztések a váci szülészetén

  A Jávorszky Ödön Kórház szülészete több mint 22 milliós forintos vissza nem térítendő támogatást kapott a Családbarát, családközpontú szülészeti, újszülött és koraszülött intenzív ellátás támogatása integrált infrastruktúra- és eszközfejlesztési, valamint képzési programokkal, továbbá a várandósfelkészítés erősítésével című pályázat keretében.

 • Az év első dunaújvárosi babája

  A Szent Pantaleon Kórházban látta meg a napvilágot Dunaújváros 2020-as babája, Harkály Ilona Freja.

 • Egy kis hölgy

  Dudás Bíborkát, az újév első tatabányai babáját köszöntötték a Szent Borbála Kórházban. A kislány igazi hölgyként nagy belépővel váratta szüleit.  

 • Nagylelkű kívánság

  A komlói Márton kívánságát teljesítette a Csodalámpa Alapítvány a BlackRock Budapest önkénteseivel karöltve. Nem szokványos kéréssel állt elő a tinédzser: maga helyett a Komlói Egészségcentrumnak kért segítséget.

 • Iván és Anna Fehérvár első babái

  2020 első babáit köszöntötték a Szent György Kórházban. Iván és Anna is jól vannak, nemsokára haza is mehetnek testvériekhez.

 • Janka, az első váci baba

  Mozgalmas és örömteli volt az óév utolsó néhány napja a váci Jávorszky kórház szülészetén. Szilveszterkor hét baba született itt, január 1-jén hajnali 5 óra 20 perckor pedig megérkezett az első újévi baba.

 • Isten hozott, kicsi lány!

  Az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban látta meg a napvilágot 2020 első megyei babája.

 • Terápiás kutyus járt a halasi kórházban

  Nagy sikere volt Macinak a terápiás kutyának. Cukorbeteg gyerekek és szüleik kaptak meghívást egy karácsony előtti összejövetelre a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházba. A sok hasznos információ mellett érkezett egy négylábú meglepetés is, Maci a terápiás kutya.

 • Jótékonysági vadászat a gyerekekért

  Az országban 19 helyszínen egyszerre veszi kezdetét december 27-én, 8 órakor az a jótékonysági vadászat, melyet az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. hívott életre azért, hogy segíthessenek a hazai kórházak gyermekosztályainak. Az adakozók apróvad (fácán) vadászaton vesznek részt.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.