Gyermekegészségügy

 • Kövérség kontra izomgyengeség

  Hogyan segíthet a gyógytestnevelő a túlsúlyos gyerekeknek? Dr. Tiszáné Sója Teodórával beszélgettünk, aki Nyíregyháza több iskolájában is tart speciális testnevelési órákat.

 • Szűrjük a gyermekeket

  Robbanásszerűen növekszik az elhízott és túlsúlyos gyermekek száma világszerte. Magyarországon minden negyedik-ötödik gyermek súlyproblémákkal küzd. Az érintett kiskorúak kiszűréséről és a megelőzés fontosságáról beszélgettünk dr. Major Andreával, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Mátrix Osztályának osztályvezető főorvosával.

 • Az elhízás megelőzhető

  Egészségügyi és mentális problémák már fiatalon jelentkeznek, így a túlsúly nemcsak a felnőtt társadalom gyakori jellemzője. Vajon kinek a feladata, hogy felhívja a szülők figyelmét a bajra? Dr. Gruiz Andrea székesfehérvári gyermekgyógyásszal beszélgettünk.

 • PICi kincs születik

  Kecskeméten első ízben rendeztek laktációs konferenciát. A PICi kincs születik mottó alatt futó rendezvény fókuszában a koraszülött gyermekek anyatejes táplálásának jelentősége állt.

 • Kettős szerepben

  Néhány virág, új bútorok – nem kell sok ahhoz, hogy gyorsan otthonosabbá varázsoljunk egy helyiséget. Ha pedig ez egy szülészeti osztályon történik, az még nagyobb jelentőségű.
 • Fontos a megfelelő méretű iskolatáska

  A jövő hét elején becsengetnek, sok szülő még ezen a hétvégé szerzi be az utolsó eszközöket. De milyen a jó iskolatáska?
 • Játszva könnyebb

  Ritkán látni kórházban olyan boldog gyermekarcokat, mint a napokban a szolnoki Hetényi Géza Kórház gyermekosztályán. Az osztályon fekvő kis betegek sok-sok doboznyi játék közül választhatták ki kedvenceiket, emellett kézműves foglalkozások is feledtették velük, miért vannak kórházban.

 • A nyári gyerekbalesetek elkerülhetők

  Tombol a kánikula, de mit csinál a gyerek? Dr. Kőnig Róbert, az Észak-közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelő gyermeksebésze a kicsikre leselkedő veszélyekről, balesetekről, a megelőzésről és a segítségkérésről beszélt.

Linkek

nnk emblema logo

 

Kövess bennünket!

nnk emblema logo

Elérhetőségeink:

(+36 1) 476 1100
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6.